sunnuntai, 7. joulukuu 2008
Kinkku-paprika-juustopiiras
Kinkku-paprika-juustopiiras (gluteeniton, sis. kauraa)
Pohja:
3 dl kaurahiutaleita
1½ dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta (esim. Virtasalmen Viljatuote Oy)
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
100 g pullomargariinia
½ dl maitoa
Täyte:
230 g savukinkkusuikaleita
150 g Mozzarella-juustoraastetta
½ prk paprikasuikaleita etikkaliemessä (180/340 g)
3 kananmunaa
3 dl kermamaitoa (1 prk ruokakermaa + loput maitoa)
½ tl suolaa
Santa Marian Garlic Pepper -maustetta myllystä
Voitele iso piirasvuoka (n. 20 x 30 cm tai iso pyöreä). Tee pohjataikina: sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää margariini ja maito, sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin alatasolla +225 asteessa 10 minuuttia.
Valmistele sillä välin täyte. Valuta paprikasuikaleet ja hienonna pienemmäksi. Sekoita kananmunat, ruokakerma ja maito keskenään, mausta suolalla ja Garlic Pepperillä. Ota vuoka pois uunista, ripottele pohjalle kinkkusuikaleet, hienonnettu paprika ja juustoraaste (jätä hieman kinkkua ja paprikaa pinnalle ripoteltavaksi). Kaada päälle kananmuna-kermaseos. Ripottele loppu kinkku ja paprika päällimmäiseksi. Paista vielä uunin alatasolla +225 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin. Tarjoa hieman jäähtyneenä. Koristele esim. halkaistuilla minitomaateilla ja kuutioidulla tuorepaprikalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.