Ellei piiraan tarvitse olla gluteeniton, vaihda gluteenittoman jauhoseoksen tilalle vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja. Huomioithan, että kaurahiutaleissakin on eroa, kaikki eivät ole luontaisesti gluteenittomia. Sekasopan Marie on vinkannut, että kannattaa jättää hieman kinkkusuikaleita ripoteltavaksi piiraan pinnalle munamaidon päälle, niin pinnasta tulee hieman nätimpi, jätin myös hieman paprikaa pinnalle. Synttäreiden leipomuksia nämäkin edelleen olivat.

2125881.jpg

Kinkku-paprika-juustopiiras    (gluteeniton, sis. kauraa)

Pohja:
3 dl kaurahiutaleita
1½ dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta (esim. Virtasalmen Viljatuote Oy)
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
100 g pullomargariinia
½ dl maitoa

Täyte:
230 g savukinkkusuikaleita
150 g Mozzarella-juustoraastetta
½ prk paprikasuikaleita etikkaliemessä (180/340 g)
3 kananmunaa
3 dl kermamaitoa (1 prk ruokakermaa + loput maitoa)
½ tl suolaa
Santa Marian Garlic Pepper -maustetta myllystä

Voitele iso piirasvuoka (n. 20 x 30 cm tai iso pyöreä). Tee pohjataikina: sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää margariini ja maito, sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin alatasolla +225 asteessa 10 minuuttia.

Valmistele sillä välin täyte. Valuta paprikasuikaleet ja hienonna pienemmäksi. Sekoita kananmunat, ruokakerma ja maito keskenään, mausta suolalla ja Garlic Pepperillä. Ota vuoka pois uunista, ripottele pohjalle kinkkusuikaleet, hienonnettu paprika ja juustoraaste (jätä hieman kinkkua ja paprikaa pinnalle ripoteltavaksi). Kaada päälle kananmuna-kermaseos. Ripottele loppu kinkku ja paprika päällimmäiseksi. Paista vielä uunin alatasolla +225 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin. Tarjoa hieman jäähtyneenä. Koristele esim. halkaistuilla minitomaateilla ja kuutioidulla tuorepaprikalla.