Riisihiutaleista saa pyöräytettyä riisipuuron nopeasti eikä mehukeitonkaan tekoon suurempia aikoja kulu. En tykkää kovin paksusta ("tönköstä") puurosta, joten käytän hieman vähemmän hiutaleita kuin paketin ohjeessa lukee. Jouluaattona sitten keitän puuron kyllä puuroriisistä ja käytän täysmaitoa (no, se onkin ainoa kerta vuodessa, kun ostoskärryyni sujahtaa punainen maitopurkki...), kiisselinä on ehdottomasti rusinasoppa, joka ei saa olla kovin paksua sekään.

2142250.jpg

Riisihiutalepuuro

1 litra maitoa
2½ dl riisihiutaleita (käytin Raision Nalle-hiutaleita)
1 tl suolaa

Kuumenna maito kiehuvaksi (paksupohjaisessa kattilassa tai teflonkattilassa). Sekoita joukkoon hiutaleet, keitä 3 minuuttia välillä sekoittaen ja hauduta kannen alla 2 minuuttia. Mausta suolalla. Tarjoa kylmän/haalean mehukeiton kanssa.

Glögimehukeitto

1 litra valmista glögiä tai tiivisteestä laimennettua
2 rkl perunajauhoja

Kaada glögi kattilaan ja sekoita joukkoon perunajauhot. Kuumenna liedellä koko ajan pohjia myöten sekoittaen, kunnes neste pulpahtaa. Nosta kattila pois liedeltä ja kaada tarjoilukulhoon. Ripottele hieman sokeria päälle kuortumisen estämiseksi.