lauantai, 13. joulukuu 2008
Riisihiutalepuuro ja glögimehukeitto
Riisihiutalepuuro
1 litra maitoa
2½ dl riisihiutaleita (käytin Raision Nalle-hiutaleita)
1 tl suolaa
Kuumenna maito kiehuvaksi (paksupohjaisessa kattilassa tai teflonkattilassa). Sekoita joukkoon hiutaleet, keitä 3 minuuttia välillä sekoittaen ja hauduta kannen alla 2 minuuttia. Mausta suolalla. Tarjoa kylmän/haalean mehukeiton kanssa.
Glögimehukeitto
1 litra valmista glögiä tai tiivisteestä laimennettua
2 rkl perunajauhoja
Kaada glögi kattilaan ja sekoita joukkoon perunajauhot. Kuumenna liedellä koko ajan pohjia myöten sekoittaen, kunnes neste pulpahtaa. Nosta kattila pois liedeltä ja kaada tarjoilukulhoon. Ripottele hieman sokeria päälle kuortumisen estämiseksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.