Jatkosynttäreillä oli siis tätä kakkua tarjolla. Ohje on Hellapoliisilta pienin muutoksin. Itse käytin keksipohjaa (gluteenittomia Digestive-keksejä) ja täytteen konjakkiaromin korvasin pikakahvijauheella. Vuoan halkaisija tässä oli 23 cm. Halutessasi voit lisätä täytteeseen vielä suklaarouhetta.

Cappuccinomoussekakku

Pohja:
150 g gluteenittomia Digestive-keksejä (esim. Semper)
75 g Oivariinia (60 % rasvaa)

Täyte:
5 liivatetta
1 pkt (= 2 pss) Blå Bandin Cappuccinomousse-aineksia
2 dl maitoa
1 prk Flora Vanillaa (2½ dl)
2 rkl vettä + ½ tl pikakahvijauhetta (esim. Nescafé Red Cup) tai 2 rkl vahvaa valmista kahvia

Pingota irtopohjavuoan reunan väliin leivinpaperi ja leikkaa ylimääräinen pois. Murskaa keksit, laita esim. pakastepussin sisään (ja toinen vielä päälle) ja "ajele" päältä kaulimella tai vaikka juomalasin syrjällä. Sekoita keksimurska ja pehmeä rasva keskenään, painele vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vaahdota cappuccinomoussejauhe ja maito. Vaahdota toisessa kulhossa Flora Vanilla. Sekoita vaahdot keskenään, sekoita varovasti. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja lisää siihen pikakahvijauhe (tai käytä valmista kahvia), puristele liivatteet kuivaksi ja liuota kuumaan nesteeseen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan varovasti sekoitellen, sekoita vielä tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja peitä vuoka esim. suurella pakastepussilla. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään (tai ainakin muutaman tunnin).

Irrota reuna varovasti, käytä apuna esim. veistä. Nosta tarjoiluvadille ja koristele.