Kesän grillauksien lomassa maistuu varmasti välillä kevyempi lihaton ruokakin. Ohje on Kotivinkin nettisivuilta. Minä oikaisin hieman enkä kuullottanut kasviksia ollenkaan, heittelin vaan ainekset kattilaan ja annoin keiton porista parikymmentä minuuttia. Sinä aikana ehtii valmistella keiton koristeet ja paahtaa pannulla leipätikkuja lisäkkeeksi. Lisäksi sopii myös esim. raejuusto ja tuore leipä.

Punainen linssikeitto   4 hengelle

2 perunaa
1 iso porkkana
1 sipuli (tai 100 g pakastesipulia)
1 valkosipulin kynsi
3 dl punaisia linssejä
1 litra vettä
1 prk tomaattimurskaa (500 g)
chilimaustetta (esim. Santa Marian Chili Explosion)
1-2 tl suolaa

Lisäksi: iso tomaatti, ruohosipulia, paahtoleipää, oliiviöljyä

Kuori perunat, porkkana ja sipulit, kuutioi ne. Huuhtele linssit lävikössä juoksevan kylmän veden alla. Kiehauta vesi ja mittaa kaikki loput keiton ainekset kattilaan, keitä hiljalleen 20 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku. Tarjoa lisäksi pieniä tomaattikuutioita, ruohosipulisilppua ja paahdettuja leipätikkuja.

Keiton kiehuessa valmistele lisäkkeet. Halkaise tomaatti, kaiverra sisus pois ja lisää se keittoon, leikkaa vihreät kantaosat pois. Kuutioi tomaatti ihan pieniksi palasiksi, silppua ruohosipuli. Leikkaa paahtoleipäviipaleista kuoret pois ja leikkaa viipaleet esim. 4 suikaleeksi, paahda kullanruskeiksi paistinpannulla tilkassa oliiviöljyä. Varo, etteivät pääse palamaan, ne ruskistuvat aika nopeasti. Nosta pannu pois liedeltä.