Yksinkertaisimmillaan mysli voi olla paahdettuja puurohiutaleita makeutettuna fariinisokerilla, niin kuin tässä. Mikäli haluat enemmän makua, laita uunipellille paahtumaan lisäksi esim. pähkinä- tai mantelirouhetta, siemeniä maun mukaan. Lopuksi mysliin voi vielä sekoitella kuivattuja hedelmiä. Tarjoa esim. maustamattoman jugurtin ja (tuoreiden) marjojen kanssa.

Kotitekoinen mysli

Neljän viljan hiutaleita
fariinisokeria

Mittaa kulhoon hiutaleita ja fariinisokeria suhteessa: 100 g hiutaleita ja reilu ruokalusikallinen fariinisokeria tai enemmän, mikäli pidät makeammasta myslistä (halutessasi myös pähkinä- tai mantelirouhetta, siemeniä ym.), sekoita ja kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda uunissa +150 asteessa noin 20-30 minuuttia, sekoittele välillä. Tarkkaile, ettei pääse palamaan. Anna jäähtyä täysin, halutessasi sekoita joukkoon esim. rusinoita, säilytä kannellisessa purkissa.