Teki mieli tacoja ja pizzaa enkä osannut päättää kumpaa tekisi, niin tuli sitten näiden yhdistelmä. En käyttänyt ihan koko satsia täytettä tähän pizzan päälle. Lopusta riittää 1-2 hengelle kastiketta riisin kanssa tai tacojen täytteeksi - tai täytä paprika tai pari isoa tomaattia tai pienehkö kesäkurpitsa, ripottele juustoraastetta päälle ja paista uunissa/grillissä. Alusta samalla kerralla isompi taikina ja tee toisesta puolikkaasta vaikkapa valkosipulipatonkeja.

Muhkea tacopizza   (uunipellillinen)

Pohja: (riittää kahteen pellilliseen pizzaa tai yhteen pizzaan ja 3 patonkiin - ohje täällä)

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä (tai "tavallista")
1 tl suolaa
2 tl sokeria
n. 13 dl hiivaleipäjauhoja (+ vähän lisää kaulimisvaiheeseen)

Sekoita hiiva osaan jauhoista. Lämmitä vesi 42 asteiseksi ja lisää siihen öljy, sokeri ja suola. Alusta jauhoja vähitellen lisäten, että saat pehmeän ja kimmoisan taikinan. Jätä kohoamaan leivinliinan alle noin puoleksi tunniksi. Tee sillä välin täyte.

Täyte:

400 g jauhelihaa (nauta 10 %)
1 prk tomaattimurskaa (500 g)
1 prk tomaattipyrettä (n. 3 rkl)
1 pss Santa Marian Taco Spice Mix Original
2-3 valkosipulinkynttä

Päälle:

n. 150 g juustoraastetta
kuivattua oreganoa

Ruskista jauheliha isolla pannulla, kaada irronnut rasva pois. Sekoita mausteseos ja tomaattipyre jauhelihan joukkoon, lisää tomaattimurska ja murskatut valkosipulinkynnet, sekoita. Anna porista hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Ota pois liedeltä jäähtymään.

Kun taikina on kohonnut, vaivaa ilmakuplat pois, jaa kahtia ja kauli toinen puolisko pellin kokoiseksi levyksi (kauli suoraan leivinpaperin päällä), vedä taikina papereineen uunipellille, peitä leivinliinalla ja anna kohota vielä noin 15 minuuttia. Levitä täyte päälle (täytettä jää hieman yli), ripottele oreganoa ja juustoraastetta pinnalle. Paista +200 asteessa noin 25 minuuttia.