Toukokuussa vietetyillä synttäreillä oli tätä piirasta tarjolla. Tarjoa lisäksi sitruunan tai limetin lohkoja, joista voi puristaa mehua maun mukaan oman annoksensa päälle. Piiras on gluteeniton, mikäli riisin keittoveden maustamiseen on käytetty joko ainoastaan suolaa tai sellaista liemikuutiota, joka ei sisällä gluteenia.

Riisipohjainen tonnikala-katkarapu-oliivipiiras (gluteeniton)

Pohja:
4 dl keitettyä riisiä
½ sipulia
2 rkl ruokaöljyä
1 kananmuna
suolaa
ripaus curryä ja valkopippuria

Täyte:
1 prk tonnikalaa vedessä (185 g)
½ sipuli
180 g pakastekatkarapuja sulatettuna
2 kananmunaa
3/4 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
valkopippuria
muutama oliivi viipaleina

Kuori ja hienonna sipuli. Voitele piirasvuoka. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Valuta tonnikala ja hienonna se haarukalla. Levitä kala pohjan päälle. Valuta sulaneet katkaravut ja ripottele kalan päälle. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Levitä oliiviviipaleet pinnalle. Paista +200 asteessa 35-40 minuuttia eli kunnes täyte hyytyy ja pinta saa väriä.