Mitä ihmeen mukien pussitusta tässä on meneillään...? Eväsruokien esivalmisteluahan siinä. Toissakesänä kirjoitin, miten teen nakki- ja jauhelihakeiton "pohjia" pakastimeen valmiiksi. Nyt tuntuivat pakasterasiat olevan lähes kaikki käytössä enkä uusia viitsinyt ostaa, niin laitoinpa sitten pussiin valmiiksi keittojuurekset, nakinpalaset ja vielä pippuritkin. Ei tarvitse erikseen sulatella yön yli, sen kun vaan lisää pussin sisällön kiehuvaan veteen, joukkoon lisäksi liemikuutio ja perunanpalasia ja yhden hengen annos keittoa on pian valmista.

Jaoin 200 gramman keittojuurespussin kolmeen osaan, jokaiseen pussiin kuhunkin sujautin vielä 5 maustepippuria ja 4 nakkia paloiteltuna. Valmistusvaiheessa kiehauta 4-5 dl vettä, lisää lihaliemikuutio ja jäinen juures-nakkisekoitus. Kun neste kiehuu jälleen, lisää 2-3 kuorittua, paloiteltua perunaa. Keitä kypsäksi.