Kesälomalla oli aikaa kokeilla vähän erikoisempiakin ohjeita, tässä yksi niistä. Yhteishyvän 7/09 ruokaliitteessä oli mielenkiintoinen - ja helppotekoinen - ketsupin ohje. Yhteishyvän ohjeessa luki säilykepersikoita ja niitä minä olin omasta mielestäni ostanut. Vasta kun siivoilin keittiötä kokkailun jäljiltä, huomasin että minun purkissani luki päärynöitä... heh eipä tuo varmaan kovin haitannut, melko tulisen ketsupin sain joka tapauksessa aikaiseksi.

Hedelmäketsuppi   (n. 7 dl)

1 prk säilykepersikoita mehussa (410/230 g)
2 banaania
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
1½ tl suolaa
1 tl Sambal Oelek -chilikastiketta
½ tl rouhittua mustapippuria
ripaus jauhettua kanelia, inkivääriä ja neilikkaa

Kuori banaanit, sipuli ja valkosipulinkynnet, pilko muutamaan palaan. Kaada säilykepersikat liemineen kattilaan, lisää kaikki muut ainekset ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 30 minuuttia. Soseuta esim. sauvasekoittimella ja anna jäähtyä. Kaada pieniin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa. Tarjoa esim. grillatun broilerin tai pihvin kanssa.