Jos ihmettelette, miksi minä nyt vasta elokuussa olen innostunut grillauksesta, niin syy siihen on se, että kesälomani alkoi vasta heinäkuun puolivälin jälkeen ja ennen sitä en tuntunut oikein osaavan ajatella ulkona kokkaamista. Ja nyt säätkin ovat viime aikoina suosineet "ulkoilmaelämää" oikein hyvin! Minna vinkkasi käyttävänsä homejuustoa peruna-kasvisnyytteihin ja täytyihän minunkin kokeilla, olin aivan unohtanut, miten hyvin homejuusto sopii kasvisten kanssa - mikäli siitä vain pitää. Käytin tässä samoja kasviksia kuin aikaisemminkin, taisivat tämän kertaiset olla hieman pienempiä, kun vuoka näyttää vajaalta ja painuvathan ne kasaankin kuumennettaessa.

Homejuustoiset uuni- tai grillikasvikset  2-3 annosta

1 paprika
½ kesäkurpitsaa (noin 200 g)
2 uuden sadon sipulia varsineen
2 suurta tomaattia
sinihomejuustomuruja maun mukaan (käytin noin 1/4 Aura-kiilapalasta)
ruokaöljyä + 0,85 litran foliovuoka

Suikaloi paprika ja sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa. Lohko tomaatit neljään osaan. Voitele foliovuoka ruokaöljyllä (esim. pullasudilla) ja lado paprika, kesäkurpitsa ja sipuli kerroksittain vuokaan, ripottele homejuustomuruja näiden päälle ja nostele tomaattilohkot päällimmäiseksi. Kuumenna grillissä tai uunissa (+200 astetta) noin 15 minuuttia.