Leivotko useimmiten joitakin samoja leivonnaisia? Mikäli kuiva-ainekaapissasi on pikkaisen ylimääräistä tilaa, mittaa näiden leivonnaisten jauhosekoitukset valmiiksi kannelliseen lasipurkkiin, lisäksi kohotusaine ja sokerikin, mikäli ohjeessa sokeria ei vaahdoteta kananmunien tai rasvan kanssa. Erityisen hyvin tähän sopivat sellaiset leivonnaiset, joiden ohjeessa ainekset vaan sekoitetaan keskenään eli voit mitata purkkiin valmiiksi kaikki kuiva-aineet. (Juu vähän turhan isot purkit, pitäisi ostaa puolta pienemmät...)

Esimerkiksi itse leivon aika usein soodaleipää, ruis-puolukkamuffinsseja ja silloin tällöin suolaista piirasta. Soodaleipä ja suolainen piiras on siis aikanaan bongattu Pakkopullan Anjan blogista. En viitsi lämmittää uunia ainoastaan yhtä uuniruokaa varten, vaan perään laitan paistumaan vielä jotain muutakin - siinä tiskien ja muiden puuhien lomassa voi mieleen pulpahtaa, että nytpä maistuisi vaikka soodaleipä, niin jauhojen sekoitus jugurtin kanssa ja uuniin.

Liimaa halutessasi leivontaohjekin purkin kylkeen. Minulla näiden ohjeet löytyvät itsetehdyistä reseptikorteista. Kätevää, jos vaikka yllätysvieraita on tulossa, niin saa nopeasti pyöräytettyä muffinssit paistumaan! Ja näppärää esim. mökillä - mittaa sekoitukset valmiiksi kotona, niin ei mökillä tarvitse säilytellä monia eri jauhopurkkeja.