Taas yksi muunnos tästä Anjan blogista löytyneestä ohjeesta. Maukasta vaikkapa iltapalaksi salaatin kera. Itse siis sekoitan pohjan kuivat aineet valmiiksi purkkiin kaappiin odottamaan leivontainnostusta. Käytä niitä jauhoja ja hiutaleita, mitä kaapistasi löytyy, ei välttämättä tarvitse olla esim. sämpyläjauhoja.

Kinkku-paprikapiiras (kevyempi pohja)

Pohja:
1 dl kaurahiutaleita
1 dl sämpyläjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ dl juoksevaa margariinia
1 dl vettä

Täyte:
n. 200 g kinkkusuikaleita
½ prk säilykepaprikasuikaleita (purkki on 340/180 g)
1 tl Provencale-yrttimaustetta (tai jotain muuta kuivattua yrttiä)
2 dl ruokakermaa (7 %)
2 kananmunaa
2 dl kevyttä juustoraastetta

Voitele pyöreä piirasvuoka. Sekoita pohjan kuivat aineet, lisää margariini ja vesi joukkoon, sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Painele piirasvuoan pohjalle ja reunoille, käytä hieman jauhoja apuna. Valuta paprikasuikaleet hyvin. Hienonna veitsellä leikkuulaudan päällä paprika- ja kinkkusuikaleita hieman pienemmäksi, levitä pohjan päälle, lisää sitten juustoraaste. Ripottele yrttimaustetta pinnalle. Riko kananmunat kulhoon ja lisää ruokakerma, vatkaa kevyesti esim. haarukalla, että kananmunien rakenne rikkoontuu. Kaada piiraan pinnalle. Paista uunissa +200 asteessa noin puoli tuntia. Ripottele jäähtyneen piiraan pinnalle reilusti silputtua (lehti)persiljaa.