Onko sinusta ikävää ruskistaa broilerin suikaleita? Onko sinusta tympeää puhdistaa liettä ja sen ympäristöä rasvaroiskeista paistamisen jälkeen? Mikäli vastasit myöntävästi ainakin toiseen kysymykseen, luepa eteenpäin niin löydät avun tähän ongelmaan.

Uunipellille mahtuu kivasti 12 kpl kananpojan fileepihvejä (esim. Kariniemen) eli 3 paketillista. Yksi paketti painaa noin 500-600 grammaa eli yksi pihvi noin 125-150 grammaa, paketissa on siis 4 pihviä. Maustamattomissa broilerinsuikalepaketeissahan on yleensä 300 grammaa lihaa. Pienellä laskutoimituksella saammekin sitten tuloksen, että 2 pihviä vastaa suurin piirtein yhtä suikalepakettia. Käytä marinoimattomia pihvejä, voit maustaa ne mieleiseksesi myöhemmin eikä kaikki maistu esim. hunajalle...

Ota lihat huoneenlämpöön ½-1 tuntia ennen kypsentämistä. Levitä pihvit uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa +225 asteessa noin 12-15 minuuttia. Tarkista kypsyys tekemällä viilto yhteen pihviin ja jos liha on kauttaaltaan vaaleaa niin ovat kypsiä. Tämä viiltely ei haittaa, kun pihvithän suikaloidaan myöhemmin. Tai paina haarukalla pihvin pintaa ja jos neste on kirkasta niin pihvi on kypsä. Itse kuitenkin mieluummin "kurkkaan" pihvin sisään, että on varmasti kypsää - broilerin lihan kanssa ei voi koskaan olla liian tarkka kypsyyden suhteen!

Anna pihvien jäähtyä ja kääri yksitellen tiiviisti alumiinifolion palaan, laita pakastuksen kestävään muovipussiin 2-3 pakettia käyttötarkoituksen mukaan (vastaa 300-450 grammaa suikaleita) ja nosta jääkaappiin jäähtymään vielä toviksi. Pakasta. Muistathan liimata päälle lapun (esim. maalarinteippi) mitä pussi sisältää ja päivämäärän!

Aikanaan sitten ota sulamaan, suikaloi, mausta ja käytä kastikkeisiin, wokkeihin, risottoihin, keittoihin, tortilloihin ym. minne yleensä broilerinsuikaleita käytätkin. Lisää nämä palaset vasta aivan lopussa, sillä nehän ovat jo kypsiä. Tietysti pihvit voi syödä kokonaisenakin, mausta mielesi mukaan ja kuumenna.

Tokihan tällainen määrä on kerralla kukkaroa rasittava ostos, mutta tästä määrästähän tulee 6 suikalepaketin verran (á 300 grammaa) lihaa eli kuukauden suikaleet on paistettu varttitunnissa ja suikalointihan käy nopsaan käyttövaiheessa.

*********************************************************************************

Minulla on muitakin käyttämiäni vinkkejä ruuanlaiton helpottamiseksi, joita sitten tässä ajan mittaan kirjoittelen. Eli tämmöinen uusi kategoria alkoi nyt uuden "blogivuoden" kunniaksi. Pysykäähän kuulolla!