Jos mökkioloissa tai kotosalla leipä loppuu eikä kauppaan juuri heti pääse eikä kaapista löydykään hiivaa, soodaa tai leivinjauhetta, niin ei hätää, rieskaan ei tarvita kohotusainetta. Maitojauhe pelastaa, mikäli ei ole maitoakaan, tai käytä pelkkää vettä. Ja mikä parasta, rieska valmistuu vähällä vaivalla! Ohjeen olen joskus napannut Kodin Kuvalehdestä. Alkuperäisessä ohjeessa rieska paistettiin yhtenä isona leipäsenä +250 asteessa 15 minuuttia, mutta itse hieman pelkään niin suurta lämpötilaa leivinpaperin kanssa, ettei se syty palamaan... Toki voit käyttää muutakin muusijauhetta kuin Rainbow-merkkistä, mutta ainakin tämän sarjan yhden pussin jauhemäärä on juuri tuo ohjeen 1½ dl - ei jää sitten ylimääräisiä rippeitä.

Perunarieskat    8 kpl

2½ dl maitoa
2½ dl vettä
50 g voita tai margariinia
1½ dl perunasosejauhetta (= 1 pussi Rainbow:n muusijauhetta)
3 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa

Mittaa kattilaan maito, vesi ja rasva, kiehauta. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää muusijauhe, sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä. Sekoita jauhot ja suola muusin joukkoon. Taputtele jauhotetuin käsin 8 rieskaksi leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele leipäsiin haarukalla muutamia reikiä ja paista +225 asteessa 15-20 minuuttia kauniin värisiksi.