Laitoin vaihteeksi sosekeittoon ruokakermaa, ensimmäistä kertaa tähän kokeilin Valion Kipparia. Kylläpäs tämä savujuuston makuinen valmiste sopikin loistavasti! Lisäksi söimme näitä perunarieskoja.

Savujuustoinen bataatti-kukkakaalisosekeitto

1 iso bataatti
1 pienehkö kukkakaali
(kasviksia yhteensä n. 800 g)
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 valkosipulinkynsi
1 prk Valion maustettua ruokakermaa Kippari
hienonnettua ruohosipulia
(suolaa)

Kuori ja lohko bataatti. Irrota kukkakaali pieniksi kukinnoiksi, viipaloi varsiosa, huuhtele lävikössä juoksevan veden alla. Kuori valkosipulinkynsi, leikkaa veitsellä muutamaan osaan. Kiehauta vesi kattilassa, lisää kasvisliemikuutio, bataatti, kukkakaali ja valkosipuli. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää ruokakerma ja soseuta keitto esim. sauvasekoittimella. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää hieman vettä. Kuumenna ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua ruohosipulia. Keiton päälle lautaselle voi lisätä halutessaan esim. raejuustoa. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.