Varmaan useimmille blogiani seuranneille on käynyt selväksi, että jätän metsän sienet suosiolla muiden poimittavaksi. Minä poimin sienet ruokakaupan hevi-osastolta - tai kuten tässä tapauksessa säilyketölkkihyllyltä.

Juustoinen sienikastike

1 prk säilykeherkkusieniä (390/230 g)
1 iso sipuli
2 rkl Oivariinia (60 %)
1/3 pakettia Koskenlaskija voimakas leikattavaa sulatejuustoa (musta paketti)
3 dl vettä
n. 3 rkl Maizena-suurustetta vaaleille kastikkeille
mustapippuria myllystä
½ tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
ripaus valkosipulijauhetta

Kuori ja hienonna sipuli. Valuta herkkusienet ja pilko hieman pienemmäksi. Kuumenna paistinpannu, lisää Oivariini ja kun se on sulanut, lisää sipulisilppu, kuullota. Lisää herkkusienet ja paista 1-2 minuuttia koko ajan sekoitellen, älä päästä sipulia kärventymään. Lisää sulatejuusto nokareina ja vesi, anna kiehua, kunnes juusto on sulanut. Ripottele Maizena-suuruste kiehuvaan nesteeseen ja sekoita hyvin. Lisää mausteet ja anna hautua pari minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.