Lisää perunamuusiin vaihteeksi vaikkapa porkkanaa antamaan väriä. Perunansurvimella muusatessa koostumus jää ehkä hieman kokkareiseksi. Jos siis pidät aivan sileästä muusista, käytä sähkövatkainta. Määrää on helppo muuttaa, laske noin 2 perunaa ja 1 (pienehkö) porkkana ruokailijaa kohden ja lisää hieman sipulia antamaan lisämakua, tai mitä muita juureksia jääkaapista löytyy.

Peruna-porkkanamuhennos   n. 4 annosta

8 keskikokoista perunaa (mielellään jauhoinen lajike tai yleisperuna)
4 porkkanaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
vettä
suolaa
n. 2 rkl Oivariinia (60 %)

Kuori perunat, porkkanat ja sipulit, lohko ne. Kiehauta kattilassa muutama desilitra vettä, lisää noin 1 tl suolaa ja vihanneskuutiot. Kaada tarvittaessa vettä pois, vihannesten tulee juuri ja juuri vaan peittyä veteen. Keitä kypsiksi. Ota keitinvesi talteen. Muusaa vihannekset perunansurvimella, lisää pari nokaretta Oivariinia ja tarvittaessa tilkka keitinvettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. (Mikäli pidät aivan sileästä muusista, pyöräytä sähkövatkaimella tasaiseksi.)