Syksyllä tuntuu menevän pää ihan pyörälle, kun kaikkia ihania kasviksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja on niin runsaasti saatavilla - tuoreita ja kotimaisia. Muistakaa käyttää niitä nyt, kun ovat parhaimillaan ja raikkaimmillaan! Tässä kaksi ehdotusta, punajuuri-omena ja porkkana-kesäkurpitsa. Nämä salaatit ovat meheviä jo itsessään, etteivät kaipaa edes salaatinkastiketta. Samalla kertaa kannattaa keittää hieman isompi määrä punajuuria, sillä niiden keittoaika on aika pitkä (käytä muihin ruokiin, esim. rosolliin, mureketaikinaan, borssikeittoon, hyvää myös sellaisenaan tai vaikka homejuuston kanssa.)

Punajuuri-omenaraaste

punajuuria
porkkanoita

Keitä punajuuret kuorineen, anna jäähtyä ja kuori. Raasta raastimen karkeimmalla terällä yhtä paljon punajuurta ja kotimaista omenaa (kotimaisia omenoita ei tarvitse välttämättä kuoriakaan, ainoastaan huuhtele ja kuivaa).

Porkkana-kesäkurpitsaraaste

porkkanoita
kesäkurpitsaa
tuoreita yrttejä, esim. tilliä ja timjamia
puolukoita

Kuori porkkanat. Huuhdo ja kuivaa kesäkurpitsat (minä käytän kotimaisia kesäkurpitsoita kuorineen). Raasta yhtä paljon porkkanoita ja kesäkurpitsaa, silppua joukkoon tuoreita yrttejä. Sekoita halutessasi joukkoon vielä puolukoita.