Yhteishyvän ruokaliitteessä 9/09 oli Lindströmin kastikkeen ohje, jota yritin muistinvaraisesti tehdä - en löytänyt liitettä mistään siihen hätään, kun olin kastiketta aikonut keittää. Joten tällainen minun versiostani tuli, vähän sinne päin. Minulla oli iso kattilallinen keitettyjä punajuuria, joista muutaman käytin kastikkeeseen. Toki voit käyttää tuoreita punajuuria niin kuin Yhteishyvän ohjeessa oli. Tästä tulee aika paksua kastiketta, ikään kuin pataruuan tyylistä, että lisää halutessasi enemmän ruokakermaa tai vaikka lihalientä.

Punajuuri-jauhelihakastike

200 g jauhelihaa (nauta 10 %)
1 sipuli
4 keitettyä punajuurta
2½ dl ruokakermaa (7 %)
1 tl suolaa
1½ tl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä

Kuori kypsät punajuuret ja raasta karkealla terällä. Kuori sipuli ja hienonna. Ruskista jauheliha pannussa ja lisää myös sipulisilppu pehmentymään. Lisää muut ainekset ja keitä hiljalleen noin 5-10 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa esim. keitettyjen perunoiden kanssa.