lauantai, 2. syyskuu 2006
Banaanitäytekakku
Banaanitäytekakku
Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
3 banaania (mieluiten tummuneita, "kypsiä")
1 kananmuna
50 g sulatettua margariinia
n. 50 g lime-sitruuna-valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Rouhi suklaa leikkuulaudalla veitsellä. Muusaa banaanit esim. haarukalla. Sulata ja jäähdytä margariini tai käytä pullomargariinia. Lisää muut aineet jauhojen joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja paista +175 asteessa uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia. Kumoa vuoasta ja anna jäähtyä.
Täyte:
1 purkki ananasmurskaa (227/145 g)
1 purkki Flora vispiä 20 % (2½ dl)
1 purkki maitorahkaa
sokeria tai makeutusjauhetta maun mukaan
Valuta ananasmurska, mutta säästä mehu. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka joukkoon, lisää sokeria tai makeutusjauhetta maun mukaan, sekoita tasaiseksi. Halkaise jäähtynyt kakkupohja ja laita alapuoli kakkuvadille, kostuta mehulla, levitä ananasmurska päälle ja puolet rahkaseoksesta. Laita toinen levy päälle ja kostuta lopulla mehulla, levitä loppu rahkaseos päälle ja reunoille, koristele. Voi syödä hetikin, ettei tarvitse antaa kostua jääkaapissa, sillä pohja on jo itsessään kostehkoa.
Käytin tässä 24 cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa, sitä suurempaa ei kannata käyttää, sillä pohjasta tulee aika ohut.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.