Hedelmäkulhoon oli jäänyt sopivasti 3 banaania, mutta en halunnut taas tehdä muffinsseja, päätin tehdä vähän erilaisen täytekakun. Pohjan ohje on sama kuin banaanimuffinsseissa, mausteita olen vain vähän muuttanut. Nyt ei ollut oikein mitään kakunkoristeita, kun en ollut aikonut tehdä täytekakkua, joten ripottelin vain nonparelleja päälle. Kakunpalan päällä olevat ruskeat palat ovat puolitettu pieni pääsiäismuna, löytyi muutama kaapista :)

173121.jpg

Banaanitäytekakku

Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
3 banaania (mieluiten tummuneita, "kypsiä")
1 kananmuna
50 g sulatettua margariinia
n. 50 g lime-sitruuna-valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Rouhi suklaa leikkuulaudalla veitsellä. Muusaa banaanit esim. haarukalla. Sulata ja jäähdytä margariini tai käytä pullomargariinia. Lisää muut aineet jauhojen joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja paista +175 asteessa uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia. Kumoa vuoasta ja anna jäähtyä.

Täyte:
1 purkki ananasmurskaa (227/145 g)
1 purkki Flora vispiä 20 % (2½ dl)
1 purkki maitorahkaa
sokeria tai makeutusjauhetta maun mukaan

Valuta ananasmurska, mutta säästä mehu. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka joukkoon, lisää sokeria tai makeutusjauhetta maun mukaan, sekoita tasaiseksi. Halkaise jäähtynyt kakkupohja ja laita alapuoli kakkuvadille, kostuta mehulla, levitä ananasmurska päälle ja puolet rahkaseoksesta. Laita toinen levy päälle ja kostuta lopulla mehulla, levitä loppu rahkaseos päälle ja reunoille, koristele. Voi syödä hetikin, ettei tarvitse antaa kostua jääkaapissa, sillä pohja on jo itsessään kostehkoa.

Käytin tässä 24 cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa, sitä suurempaa ei kannata käyttää, sillä pohjasta tulee aika ohut.