lauantai, 12. toukokuu 2007
Pizza (hiivataikinapohja)
Pohja: (riittää kahteen uunipellilliseen)
3 dl vettä
30 g hiivaa (2/3 paketista)
1 tl suolaa
4 rkl ruokaöljyä
durumvehnäjauhoja
vehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja öljy, alusta taikinaan jauhot, että saat kimmoisan taikinan. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Kauli kohonnut taikina kahdeksi uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä (laita pala kosteaa talouspaperia alle, niin pysyy paremmin paikoillaan). Anna kohota liinan alla noin vartin verran. Levitä tomattikastiketta pohjalle, sen päälle juustoraastetta ja sitten täytteitä. Paista uunissa +225 asteessa noin 15-18 minuuttia.
Kastike: (riittää reilusti kahteen uunipellilliseen pizzaa)
2 prk tomaattimurskaa (toinen yrteillä maustettu, toinen tavallinen)
1 prk tomaattipyrettä
4 valkosipulinkynttä
n. 1 tl suolaa
1 tl sokeria
(Santa Marian Chili Explosion -maustetta)
pippuria
Hurauta tomaattimurska, tomaattipyre ja kuoritut valkosipulinkynnet tasaiseksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa (tai käytä paseerattua tomaattia ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon). Kaada kattilaan ja lisää mausteet, anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia kannen alla (varo, tämä roiskuu!). Anna jäähtyä.
Täytteiksi käytin:
- savukinkkusuikaletta, herkkusieniviipaleita, paprikasuikaleita etikkaliemessä
- tonnikalaa vedessä, 1 pieni sipuli viipaleina, paprikasuikaleita etikkaliemessä, pieniä kapriksia
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.