Kisaevästä kotikatsomoon =) Tein heti kerralla kaksi uunipellin kokoista pizzaa, toinen kinkku- ja toinen tonnikalatäytteellä. Tällä kertaa laitoin juustoraasteen heti tomaattikastikkeen päälle ennen täytteitä. Tomaattikastiketta jää ehkä jonkun verran ylikin, niin sen voi vaikka pakastaa ja käyttää 1-2 hengen pastakastikkeena myöhemmin. Jauhoina voisi käyttää kokonaan durumvehnäjauhoja, mutta minulla ei ollut kuin noin puolet tarvittavasta määrästä, joten jatkoin sitten tavallisilla vehnäjauhoilla. Jauhojen määrää en mittaile, laitan sormituntumalla, mutta jauhopussin ohjeen mukaan tähän nestemäärään menisi noin 6 dl jauhoja. Aikaisemmin joku minulle vinkkasikin, että helpommalla pääsee käyttämällä paseerattua tomaattia ja niinhän se onkin, ei tarvitse soseutella =) Jotenkin käsi kuitenkin taas kerran koppasi murskapurkkeja mukaan...

582128.jpg

Pohja:  (riittää kahteen uunipellilliseen)

3 dl vettä
30 g hiivaa (2/3 paketista)
1 tl suolaa
4 rkl ruokaöljyä
durumvehnäjauhoja
vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja öljy, alusta taikinaan jauhot, että saat kimmoisan taikinan. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Kauli kohonnut taikina kahdeksi uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä (laita pala kosteaa talouspaperia alle, niin pysyy paremmin paikoillaan). Anna kohota liinan alla noin vartin verran. Levitä tomattikastiketta pohjalle, sen päälle juustoraastetta ja sitten täytteitä. Paista uunissa +225 asteessa noin 15-18 minuuttia.

Kastike:  (riittää reilusti kahteen uunipellilliseen pizzaa)

2 prk tomaattimurskaa (toinen yrteillä maustettu, toinen tavallinen)
1 prk tomaattipyrettä
4 valkosipulinkynttä
n. 1 tl suolaa
1 tl sokeria
(Santa Marian Chili Explosion -maustetta)
pippuria

Hurauta  tomaattimurska, tomaattipyre ja kuoritut valkosipulinkynnet tasaiseksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa (tai käytä paseerattua tomaattia ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon). Kaada kattilaan ja lisää mausteet, anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia kannen alla (varo, tämä roiskuu!). Anna jäähtyä.

Täytteiksi käytin:
- savukinkkusuikaletta, herkkusieniviipaleita, paprikasuikaleita etikkaliemessä
- tonnikalaa vedessä, 1 pieni sipuli viipaleina, paprikasuikaleita etikkaliemessä, pieniä kapriksia