Ajankohtainen leivonnainen, kun herukat alkavat kypsyä. Kokeile myös muita marjoja tai vaikka sekoitusta. Tässäkin pohjassa on hieman enemmän kuitua kuin pelkistä vehnäjauhoista tehdyssä.
Punaherukkapiiras
Pohja:
100 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 dl grahamjauhoja
1½ dl hiivaleipäjauhoja
Täyte:
n. 4-5 dl perattuja punaherukoita (niin paljon, että saat tasaisen kerroksen vuoan pohjalle)
1 prk kermaviiliä
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vanilliinisokeria
Voitele pyöreä piirasvuoka (halk. 23-27 cm). Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan, sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat vuokaan. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada marjojen päälle. Paista +200 asteessa n. 25 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.