Olipa todella maukkaita pikku leipäsiä, ettei tarvinnut seurakseen muuta kuin tuorejuustoa ja salaatinlehtiä! Ohje on Pirkan parhaat ruokaohjeet (Ruokaa vuoden jokaiselle päivälle) -kirjasta, jossa nämä skonssit oli täytetty graavikirjolohella, katkaravuilla, majoneesilla ja pippurituorejuustolla sekä jääsalaatilla, varmasti herkullista, mutta siis maukkaita ihan sellaisenaankin suoraan uunista otettuna. Pirkan ohjeessa taikinasta leivottiin 4 suurta skonssia, jotka paistettiin +250 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Itse jaoin taikinan 8 osaan ja paistoin +225 asteessa.

428075.jpg

Tilliskonssit  8 kpl

2 dl vehnäjauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl hienonnettua tuoretta tilliä
1½ dl maitoa
½ dl juoksevaa margariinia

Mittaa kuivat aineet ja tilli kulhoon, lisää maito ja margariini jauhoseoksen joukkoon nopeasti sekoittaen. Muotoile taikinasta tasapaksu tanko jauhotetulla pöydällä, jaa tanko 8 osaan ja taputtele palat pyöreiksi, ohuiksi leipäsiksi. Paista +225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes sekä pohja että pinta ovat saaneet kauniin värin.