Ajankohtaisia leivonnaisia kaalista. Toki voi tehdä ruistaikinan itsekin, nyt käytin valmista kaupan pakastealtaasta. Ei kannata kaulita taikinaa kovin ohueksi, sitä on sitten todella vaikea käsitellä. Käytin muottina joulutorttumuottia ja 500 gramman paketista tulee vajaat parikymmentä piirasta. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut lainkaan sipulia ja minusta täyte aivan kuin huusi sipulia, joten lisäsin sitten yhden sipulin.Kaalipiiraat  15-20 kpl

1 paketti ruistaikinaa (pakaste, 500 g)

Täyte:

1 paketti amerikanpekonia (n. 170 g)
300 g kaalia
1 sipuli
1 rkl siirappia
½ tl mustapippuria rouheena
½ tl suolaa

Ota taikina sulamaan ainakin tuntia ennen leipomista (ks. pakkaus). Valmista täyte. Kuori sipuli, hienonna sipuli ja kaali. Hienonna pekoni pieniksi paloiksi ja ruskista pannulla, lisää sipuli, kääntele hetken ja lisää sitten kaali ja mausteet, anna hautua noin 5 min. Kaali saa jäädä napakaksi.

Kauli sulanut ruistaikina ohuemmaksi jauhotella pöydällä (ellei ole ruisjauhoja, käytä vaikka vehnäjauhoja). Ota muotilla piiraita ja täytä, ummista (ei tarvitse käyttää vettä tms. "liimaamiseen", taikina on sen verran tarttuvaa). Paista +225 asteessa uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

Täytettä varmaankin jää yli, ainakin minulla jäi. Se on ihan hyvää sellaisenaankin, että sen voi lämmittää vaikka mikroaaltouunissa ja käyttää lisäkkeenä jonkun sopivan ruuan kanssa tai lämmittää pannulla ja kaataa sekaan pari kolme munaa ja kas, kaali-pekonimunakas syntyy ;).