lauantai, 2. syyskuu 2006
Kinkku-munakasrulla
Kinkku-munakasrulla
Pohja:
6 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl yrttimaustetta (käytin oreganoa)
Täyte:
1 pussi savukinkkusuikaleita (230 g)
1 purkki paprikaa etikkaliemessä (340/180 g)
pala purjoa (n. 15 cm)
1 sipuli
tilkka ruokaöljyä
oreganoa
juustoraastetta
Sekoita kulhossa kananmunat ja maito, siivilöi joukkoon jauhot samalla sekoittaen. Lisää mausteet. Laita uuni tässä vaiheessa lämpiämään +200 asteeseen. Anna jauhojen turvota sen aikaa, kun uuni lämpenee. Kaada taikina leivinpaperin päälle reunalliselle isolle uunipellille ja paista siis +200 asteessa noin 20 minuuttia.
Valmista sillä välin täyte. Halkaise purjonpala, huuhtele ja ravistele kuivaksi. Kuori sipuli. Hienonna purjo ja sipuli. Kaada paprikoista liemi pois, hienonna pienemmäksi. Kuumenna öljytilkka paistinpannulla, kuullota kevyesti purjo ja sipuli, lisää paprika- ja kinkkusuikaleet, kääntele hetken aikaa, että enin neste haihtuu.
Kun munakas on paistunut noin 20 minuuttia, ota uunista ja lisää täyte päälle, ripottele päälle oreganoa ja juustoraastetta (pari desiä tai enemmänkin, jos linjat kestävät) ja paista vielä uunissa noin 5 minuuttia samassa uuninlämmössä kunnes juusto on sulanut. Ota uunista ja anna hieman jäähtyä. Kääri rullalle kääretortun tapaan ja tarjoa lämpimänä tai kylmänä kasvisten tai salaatin kera.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.