Täytevaihtoehtoja löytyy, mistä sitten itse pitääkin, jauheliha, tonnikala, sienet, kasvikset, sinihomejuusto... mielikuvitusta vaan peliin! Tällä kertaa syntyi kinkulla, sipulilla ja paprikalla täytetty rulla.

173003.jpg

Kinkku-munakasrulla

Pohja:
6 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl yrttimaustetta (käytin oreganoa)

Täyte:
1 pussi savukinkkusuikaleita (230 g)
1 purkki paprikaa etikkaliemessä (340/180 g)
pala purjoa (n. 15 cm)
1 sipuli
tilkka ruokaöljyä
oreganoa
juustoraastetta

Sekoita kulhossa kananmunat ja maito, siivilöi joukkoon jauhot samalla sekoittaen. Lisää mausteet. Laita uuni tässä vaiheessa lämpiämään +200 asteeseen. Anna jauhojen turvota sen aikaa, kun uuni lämpenee. Kaada taikina leivinpaperin päälle reunalliselle isolle uunipellille ja paista siis +200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista sillä välin täyte. Halkaise purjonpala, huuhtele ja ravistele kuivaksi. Kuori sipuli. Hienonna purjo ja sipuli. Kaada paprikoista liemi pois, hienonna pienemmäksi. Kuumenna öljytilkka paistinpannulla, kuullota kevyesti purjo ja sipuli, lisää paprika- ja kinkkusuikaleet, kääntele hetken aikaa, että enin neste haihtuu.

Kun munakas on paistunut noin 20 minuuttia, ota uunista ja lisää täyte päälle, ripottele päälle oreganoa ja  juustoraastetta (pari desiä tai enemmänkin, jos linjat kestävät) ja paista vielä uunissa noin 5 minuuttia samassa uuninlämmössä kunnes juusto on sulanut. Ota uunista ja anna hieman jäähtyä. Kääri rullalle kääretortun tapaan ja tarjoa lämpimänä tai kylmänä kasvisten tai salaatin kera.