torstai, 2. elokuu 2007
Puolukkapiiras
Puolukkapiiras
Pohja:
50 g sulatettua margariinia (käytin pullomargariinia)
1 dl ruokakermaa (7 %)
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1½ dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
noin 4 dl puolukoita (tai muita marjoja)
1 prk kermaviiliä
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
Voitele piirasvuoka. Sekoita pohjaa varten rasva, kerma ja kananmuna. Lisää sokeri ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita ja levitä piirasvuoan pohjalle (ja reunoille). Esipaista pohjaa +200 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia.
Sekoita täytettä varten kaikki muut aineet paitsi marjat, ota vuoka uunista ja levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle kermaviiliseos ja lopuksi marjat. Paista vielä 20-30 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.