Vähän aikaa sitten tein ihan perusohjeella näitä tonnikalapihvejä, nyt laitoin mukaan hieman muutakin. Lisättävät ainekset kannattaa pilkkoa hyvin pieneksi, että pihvit pysyvät kasassa. Alkuperäisessä ohjeessahan käytettiin öljyyn säilöttyä tonnikalaa, itse olen käyttänyt veteen säilöttyä (no enhän muuta sorttia juuri ostakaan!). Nyt kun lisäsin aurinkokuivattua tomaattia ja niiden mukana tuli hieman öljyä joukkoon, niin kyllä pihveistä tulikin mehukkaita! Lisäksi perunan puolikkaita, jotka oli keitetty (tähteeksi jääneitä) ja sitten lämmitetty uudelleen uunissa, tomaattia ja rucolaa.

709159.jpg

Tomaattiset tonnikalapihvit    4-6 kpl

1 prk tonnikalaa vedessä
2-3 rkl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 kevätsipuli + pätkä vartta pieneksi silputtuna
2 rkl aurinkokuivattua tomaattia palasina (basilikaöljyssä)
ripaus suolaa
paistamiseen öljyä tai voita

Valuta tonnikala ja aurinkokuivattu tomaatti, sekoita muut ainekset joukkoon. Jaa taikina 4-6 osaan ja nostele kuumennetulle paistinpannulle, tasoita lusikalla. Paista kauniin kullanruskeiksi.

Perunat:
Leikkaa keitetyt perunat puolikkaiksi, kasta leikkauspinta ruoka/oliiviöljyyn, nosta leivinpaperin päälle uunipellille/vuokaan, ripottele pinnalle esim. grillimaustetta ja kuumenna uunissa, tai vaikka grillissä.