maanantai, 1. lokakuu 2007
Puolukkaiset jauhelihapihvit ja lihaliemiperunat
Puolukkaiset jauhelihapihvit
400 g jauhelihaa (nauta 10 %)
3/4 dl kaurahiutaleita
1 rkl perunajauhoja
1 dl puolukkasurvosta
½ dl vettä
1-2 tl pippurisekoitusta
1 tl suolaa
1 sipuli silputtuna
1 kananmuna
½ dl hienonnettua persiljaa
Mittaa kaurahiutaleet ja perunajauho kulhoon, sekoita hyvin, että perunajauhoon ei jää kokkareita. Sekoita joukkoon puolukkasurvos, vesi, pippuri ja suola. Anna seoksen turvota noin 10 min. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Muotoile pihvejä ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa +225 asteessa noin 15 minuuttia.
Lihaliemiperunat
Kuori perunat ja lohko. Keitä lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsiksi (1 liemikuutio/5 dl vettä).
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.