lauantai, 6. joulukuu 2008
Homejuustoinen juuressoselaatikko
Homejuustoinen juuressoselaatikko
500 g porkkanoita
300 g lanttua
1 iso sipuli
150 g juuriselleriä
200 g palsternakkaa
n. 5 dl vettä
1 tl suolaa
2 dl ruokakermaa (7 %)
1 kiilapala Aura-juustoa murusteltuna (tai yksi 150 gramman pussi Aura-murua)
2 kananmunaa
½ dl siirappia
1½ tl piparkakkumaustetta
1/4 tl jauhettua valkopippuria
½ tl suolaa
Kuori juurekset, paloittele ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen ja soseuta juurekset, lisää muutama ruokalusikallinen keitinvettä pikku hiljaa joukkoon, että saat tasaisen soseen (kaikkea vettä ei kannata käyttää, tulee liian löysää). Sekoita kuuman soseen joukkoon murusteltu homejuusto. Anna seoksen jäähtyä ja lisää sitten kaikki muut ainekset, tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Kaada voideltuun isoon uunivuokaan, tee lusikalla kuviota pintaan ja paista +175 asteessa noin 1½ tuntia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.