Sain hieman jemmattua suolapähkinöitä ja pääsin leipomaan Anjan ohjeella näitä leipiä, joita olen jo pitkään aikonut, meillä kun tahtoo nuo suolapähkinät hävitä kaapista jotenkin mystisesti... Kivasti hampaissa rouskuvaa purtavaa =P Minä taas pyörittelin pitkulaisiksi leiviksi ja hienonsin veitsellä pähkinöitä hieman pienemmiksi.

848897.jpg

Rouhevat suolapähkinäleivät   6 kpl

5 dl kädenlämpöistä vettä
1 pkt tuorehiivaa (50 g)
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 dl leseitä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl suolapähkinöitä (hienonna hieman veitsellä, jos haluat)
½ dl ruokaöljyä
noin litra hiivaleipäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, öljy, leseet, siemenet ja pähkinärouhe, sekoita. Alusta taikinaan vähitellen niin paljon hiivaleipäjauhoja, että saat kimmoisan taikinan (käytä yleiskonetta, jos on). Anna taikinan kohota puoli tuntia leivinliinalla peitettynä. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina 6 osaan, muotoile pitkulaisiksi patongin malliksiksi leiviksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle, laita 3 leipää yhdelle pellille. Peitä leivinliinalla ja kohota taas noin puoli tuntia. Paista uunissa +200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Leipä on kypsä, kun pohjaan kopauttaessa kuuluu kumea ääni. Tai muotoile sämpylöiksi (16-24 kpl) ja paista kohotuksen jälkeen +225 asteessa noin 12 minuuttia.