perjantai, 24. elokuu 2007
Rouhevat suolapähkinäleivät
Rouhevat suolapähkinäleivät 6 kpl
5 dl kädenlämpöistä vettä
1 pkt tuorehiivaa (50 g)
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 dl leseitä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl suolapähkinöitä (hienonna hieman veitsellä, jos haluat)
½ dl ruokaöljyä
noin litra hiivaleipäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, öljy, leseet, siemenet ja pähkinärouhe, sekoita. Alusta taikinaan vähitellen niin paljon hiivaleipäjauhoja, että saat kimmoisan taikinan (käytä yleiskonetta, jos on). Anna taikinan kohota puoli tuntia leivinliinalla peitettynä. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina 6 osaan, muotoile pitkulaisiksi patongin malliksiksi leiviksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle, laita 3 leipää yhdelle pellille. Peitä leivinliinalla ja kohota taas noin puoli tuntia. Paista uunissa +200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Leipä on kypsä, kun pohjaan kopauttaessa kuuluu kumea ääni. Tai muotoile sämpylöiksi (16-24 kpl) ja paista kohotuksen jälkeen +225 asteessa noin 12 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.