sunnuntai, 21. joulukuu 2008
Joulun juuressoselaatikko
Mausteiden määrää en tarkkaan mittaile, maistelen välillä ja lisäilen tarpeen mukaan. Aloita mausteissa pienellä määrällä, n. ½ tl ensin ja sitten lisää, suolaa voi laittaa tähän määrään ensin n. 1 tl ja siirappia vähän reilummin 2-3 rkl, maista ja lisää oman maun mukaan.
Joulun juuressoselaatikko
500 g porkkanoita
300 g lanttua
1 iso sipuli
150 g juuriselleriä
200 g palsternakkaa
n. 5 dl vettä
1 tl suolaa
Lisää soseeseen:
n. 1 prk ruokakermaa (2-2½ dl, 7 %)
2 kananmunaa
suolaa
jauhettua muskottipähkinää
jauhettua valkopippuria
siirappia
Kuori juurekset (ohjeen määrät kuorittuina), paloittele ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen ja soseuta juurekset, lisää muutama ruokalusikallinen keitinvettä pikku hiljaa joukkoon, että saat tasaisen soseen. Sekoita ruokakerma ja mausteita soseen joukkoon, tarkista maku. Huom! Lisää ruokakerma pikku hiljaa ja tarkkaile, ettei tule liian löysää (riippuu paljonko vettä on lisätty soseuttamisvaiheessa). Riko kananmunat kulhoon, sekoita rakenne rikki esim. haarukalla ja sekoita soseen joukkoon. Kaada voideltuun uunivuokaan, tasoita pinta ja kuvioi lusikalla. Paista +200 asteessa tunnin verran.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.