Näin joulun alla uuni tuntuu olevan "koko ajan" lämmitettynä, niin leipomusten välissä on helppo uuniruoka paikallaan: sekoitus ja uuniin, ainakin jos tomaatti-jauhelihakastike on aiemmin valmiiksi tehty. Tähän lasagnetteen kuluu siitä vain puolet, joten pakasta loput ja käytä esim. spagettikastikkeena. Tai pyöräytä samantien pizza uuniin paistumaan (siitä toisesta puolikkaasta riittää pellin kokoiseen pizzaan). Ja juustokastikekin tulee suoraan purkista... Uunivuoka saa olla mielellään sellainen, että ruoka on aika paksuna kerroksena, niin ei pääse kuivumaan, esim. pyöreä uunipata.

2151086.jpg

Lasagnette

½ pussia Torino Täysjyvä Lasagne Piccoloa (200 g)
1 prk Viola kermainen juustokastike (2 dl)
½ annosta tomaatti-jauhelihakastiketta
1-2 dl juustoraastetta

Sekoita pasta ja kastikkeet keskenään ja kaada voideltuun uunivuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista uunissa +200 asteessa noin 30-35 minuuttia. Ota pois uunista ja peitä vuoka foliolla tai kannella, anna tasaantua vielä kymmenisen minuuttia.