Jääkaapissa oli kaksi savusiikaa (paino ennen perkaamista yht. noin 400 g) ja pari siivua pekonia, mietin, sopisivatko ne yhteen ja todella hyvin sopivatkin! Kastikkeesta riittää noin 3:lle. Ohenna maidolla kastiketta haluttuun paksuuteen (tai lisää ruokakermaa). Lisäksi keitettyjä perunoita ja porkkanaraastetta.

605930.jpg

Savusiika-pekoni -kastike

2 siivua pekonia
1 sipuli silputtuna
2 savusiikaa perattuna
Santa Marian Seafood & Fish -maustetta
2½ dl ruokakermaa (7 %)
suolaa
tilkka maitoa ohentamiseen

Leikkaa pekoni pieniksi palasiksi esim. keittiösaksilla. Ruskista pekoni paistinpannulla ja lisää sipulisilppu, kääntele hetken, että sipuli kuullottuu. Lisää ruokakerma, perattu kala ja rouhaise maustetta myllystä, kuumenna varovasti sekoitellen. Lisää tilkka maitoa, jos kastike tuntuu liian paksulta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.