maanantai, 2. lokakuu 2006
Sitruunapasta ja broileri-kasvislisäke
Sitruunapasta 4 annosta
1 iso sitruuna
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
2 dl ruokakermaa
2 dl kanalientä (=2 dl vettä + ½ kanaliemikuutio)
250 g (täysjyvä)pastaa
(halutessasi parmesaaniraastetta)
Pese sitruuna kuumalla vedellä ja astianpesuaineella. Raasta keltainen osa kuoresta raastimen hienolla terällä. Halkaise sitruuna ja purista mehu. Keitä pasta suolalla maustetussa väljässä vedessä kypsäksi ja valuta hyvin, kaada takaisin kattilaan, lisää sitruunankuoriraaste ja mehu, mausta suolalla ja pippurilla, pidä lämpimänä kannen alla.
Kiehauta toisessa kattilassa kerma ja kanaliemi. Kaada pastan päälle, lisää halutessasi parmesaaniraastetta ja sekoita hyvin. Kuumenna muutama minuutti koko ajan varovasti sekoittaen. Tarjoa esim. broilerin tai lihapullien kera.
Broileri-kasvislisäke
500 g marinoituja broilerinsuikaleita
450 g parsakaalia (pakaste)
iso nippu persiljaa
muutama rouhaisu Santa Marian Lime Pepperiä
tilkka ruokaöljyä
(suolaa)
Sulata parsakaali mikroaaltouunissa. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista suikaleet siinä. Anna hautua kypsäksi, noin 10 min. Lisää parsakaalit, hienonnettu persilja ja mausteita, sekoita varovasti ja kuumenna. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.