Taas uusi tasaluku (60.000) tuli täyteen, sen kunniaksi leivoin teille piirasta kiitokseksi =) Pohja on sama kuin murotaikinapohjaisessa piiraassa, mutta tällä kertaa käytin pullomargariinia ja vaan sekoitin pohjan ainekset keskenään, samoin kuin täytteenkin, eli nopeaa ja helppoa, mitä olen lupaillutkin =D Rusinat voi tietenkin jättää pois, mutta itse pidän niistä, ja omaan piiraaseeni kuuluu tietysti reilusti sitruunanmehua! Lisäksi sopivat marjat tai marjasurvos, mutta hyvää sellaisenaankin.

398082.jpg

Rahkapiiras

Pohja:
100 g margariinia (sulatettuna, jäähdytettynä tai pullosta)
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja (tai 1 dl grahamjauhoja ja 1½ dl vehnäjauhoja)

Täyte:
1 prk maitorahkaa (250 g)
½ dl sokeria
1 kananmuna
(2 rkl sitruunanmehua)
1 tl vanilliinisokeria
½ dl rusinoita

Sekoita sula margariini, sokeri ja kananmuna keskenään, lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe, sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Levitä piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Paista uunin alatasolla +200 asteessa noin 25 minuuttia.