tiistai, 19. joulukuu 2006
Rusinakakku
Rusinakakku
200 g voita tai margariinia
2 dl rusinoita
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kaardemummaa
2 kkp vettä
2 kkp fariinisokeria
2 kananmunaa
1½ tl soodaa
3 kkp vehnäjauhoja
Voitele rengasvuoka ja korppujauhota se. Sulata rasva kattilassa, lisää rusinat, anna kiehua hiljalleen hetkisen, että rusinat pehmenevät (reilu 5 min.). Ota kattila pois liedeltä. Lisää mausteet ja sekoita. Lisää fariinisokeri ja kylmä vesi. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita rakenne rikki, lisää kattilaan ja sekoita. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää kattilaan, sekoita vaan sen verran, että taikina on tasaista. Kaada vuokaan ja paista +175 asteessa uunin alatasolla 45-50 minuuttia. Kakku on parhaimmillaan parin päivän vanhana, säilytä jääkaapissa. Sopii pakastettavaksikin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.