Tuolla aikaisemmin minulle vinkattiin kokeilla kääräistä herkkusieniä pekoniin ja laittaa grilliin. Kauniilla säällä ei ehtinyt ja nyt sataa vettä kuin saavista kaatamalla, niin laitoin sitten kääröt uuniin ja samalle pellille viipaloituja Rosamunda-perunoita, viipaleina kypsyvät nopsaan =) Nyt en ennättänyt kokeilla tätä tuorejuuston kanssa, kun en ehtinyt kaapimaan sienten kantoja pois, niin paketti sisältää tässä siis kokonaisen sienen. Lisäksi tomaattia, kurkkua, isoja kapriksia ja kevyempää dippiä, sekoitin dippimixiä maitorahkaan, jota notkistin maidolla. Uunipellille mahtuu juuri ja juuri 4 isoa perunaa viipaleina + 10-15 sientä.

587413.jpg

Viipaleuuniperunat

4 isoa Rosamunda-perunaa
½ pussia Estrella Holiday -dippimixiä tms.
ruokaöljyä

Pese perunat harjaten ja kuivaa. Leikkaa noin vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi, levitä leivinpaperin päälle pellille ja sivele pullasudilla ruokaöljyä päälle. Ripottele maustetta pinnalle. Paista  noin 15 minuuttia uunissa +200 asteessa. Sinä aikana valmistele sienet.

Pekoniherkkusienet

200 g herkkusieniä
1 paketti pekonia
cocktailtikkuja

Puhdista sienet. Leikkaa pekoniviipale kahtia ja tämä vielä pitkittäin halki, eli yhdestä viipaleesta riittää noin kahteen sieneen riippuen vähän koosta. Kiinnitä cocktailtikulla. Nosta uunin lämpöä +225 asteeseen ja laita sienet samalle pellille perunaviipaleiden kanssa ja paista, kunnes pekoni näyttää kypsältä, muutaman minuutin ajan.

Kevyempi dippi

½ pussia Estrella Holiday-dippimixiä
½ purkkia maitorahkaa
rasvatonta maitoa

Sekoita jauhe maitorahkaan ja ohenna rasvattomalla maidolla sopivan paksuiseksi.