sunnuntai, 10. syyskuu 2006
Pepperonipizza
Pizzakastike:
1 purkki tomaattimurskaa (400 g)
1 purkki tomaattipyrettä (70 g)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
tilkka oliiviöljyä (tai ruokaöljyä)
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
2 tl Yrttitarhan sekoitus (Santa Maria) -maustetta
½ tl vihreää currytahnaa (Santa Maria)
Kuori ja pilko sipulit, ei tarvitse olla kovin pieniä palasia, sillä kastike soseutetaan lopuksi. Kuumenna kattilan pohjalla öljy, lisää sipulit ja tomaattipyre, kääntele hetken, älä päästä ruskistumaan. Lisää kaikki muut ainekset paitsi yrttimauste ja curry, anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia. Kastike on aika sakeaa, joten sekoittele välillä, mutta älä mielellään lisää vettä, ettei kastikkeesta tule kovin löysää. Lisää yrttimauste ja currytahna, maistele ja lisää mausteita tarvittaessa. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Itse lisään vielä muutaman valkosipulinkynnen murskattuna ("raakoina") kastikkeeseen ennen kuin levitän sitä pohjan päälle.
Pizzapohja: (yhteen isoon uunipellilliseen, kovahko pohja)
5 dl hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä
2 dl vettä
Päälle:
täytteitä oman maun mukaan, itse käytin Saarioisten pepperonimakkaraa ("pieniä meetwurstisiivuja")
juustoraastetta
oreganoa
Sekoita kuivat aineet kulhossa ja kaada joukkoon vesi ja öljy, sekoita nopeasti tasaiseksi (kädellä onnistuu parhaiten) ja kaada jauhotetulle pöydälle. Kauli pellin kokoinen levy, nosta leivinpaperin päälle ja kauli tarvittaessa vähän lisää, vedä levy papereineen pellille ja levitä puolet kastikkeesta päälle. Lisää päälle täytteitä, oreganoa ja juustoraastetta. Paista +225 asteessa reilut 15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.