Ajatelkaa, tämässä ruuassa oli lähes kilo vihanneksia, vaikka ei siltä näytäkään! Ensinnäkin nuo Pata plus -borssikeittovihannekset (kuivattuna 50 g) vastaavat 500 g tuoretta ja broilerin joukossa oli reilut 400 g kesäkurpitsaa =) Tosi herkullinen kastike syntyi, kun paistelin marinoituja broilerinsuikaleita (ööh, Kariniemen Mexicana, älkää hermostuko...) ja kesäkurpitsaa =P Ehkä pikkaisen sekava ohje, tarvitaan siis kaksi kattilaa ja yksi paistinpannu, mutta kaikki valmistuu yllättävän nopeasti.

885849.jpg

Borssipastaa

1 pss Pata plus kuivattu borssivihannes (50 g)
1 tl suolaa
5 dl vettä

n. 200 g täysjyvä-Fusillia
keittämiseen reilusti vettä
suolaa

Broileria ja kesäkurpitsaa

300 g marinoituja broilerinsuikaleita (Kariniemen Mexicana)
tilkka ruokaöljyä
reilu 400 g kesäkurpitsaa

Laita borssikeittovihannekset kiehumaan 5 dl:aan suolalla maustettua vettä, anna hautua hiljalleen kannen alla, kunnes kaikki muu on valmista. Keitä toisessa kattilassa pasta kypsäksi (al dente) reilussa vesimäärässä, valuta. Kuutioi kesäkurpitsa. Ruskista broilerinsuikaleet paistinpannulla öljytilkassa ja lisää kesäkurpitsakuutiot, anna hautua pari minuuttia, että broileri kypsyy ja kesäkurpitsa kuumenee. Kaada valutettu pasta borssivihannesten joukkoon ja kuumenna (lisää tarvittaessa suolaa).