Olen tällä perusohjeella tehnyt aikaisemminkin muffinsseja, mm. Marianne-muffinssit, mutta tein nyt jouluisempia - vaihtoehto hedelmäkakulle ;) Joukkoon olisi voinut laittaa vielä vaikkapa suklaarouhetta, mutta kun joulun aikana tulee syötyä suklaata varmasti ihan muussakin muodossa, niin tässä nyt hedelmäinen versio.

Uudella masiinalla siis vatkailin ja vähän jännitti miten lopussa käy, kun muistelin Riikan kommenttia, kun esittelin synttärilahjaani. Todella ohuethan ne vatkaimen ja vispilän langat ovat, ensin vatkasin sillä vispilä-osalla kananmunat ja sokerin vaahdoksi, sitten vaihdoin vatkain-osaan, kun lisäsin muut ainekset. Aikamoista "kolinaa" kuuluikin, vaikka annoin koneen pyöriä hitaalla nopeudella, tarkoitushan olikin vain saada jauhot ja muut sekoittumaan vaahtoon nopeasti. Onneksi mitään ei mennyt rikki, ensi kerralla vastaavassa tilanteessa sekoitan kyllä käsipelin sitten tuon tapaiset kovat ainekset (ellen käytä toista konettani). Upean vaahdon tämä Braun kyllä tekee, ei käy moittiminen!

299788.jpg

Hedelmämuffinssit     24 kpl

100 g margariinia
3 kananmunaa
3 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
1½ dl maitoa
100 g kakkusekoitusta
1 dl rusinoita

Sulata margariini, anna jäähtyä. Laita muffinssipellin koloihin paperivuoat. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sula rasva, maito ja keskenään sekoitetut muut kuivat aineet (siivilän läpi) sekä kakkusekoitus ja rusinat, sekoita nopeasti sekaisin. Täytä vuoat 2/3 täyteen ja paista +200 asteessa noin 14 minuuttia.