Nyt uskaltauduin ostamaan munakoisoa ja ajattelin aloittaa siihen tutustumisen tuttujen ainesten seassa =) Nätimmän lopputuloksen tietysti saisi, jos kypsentäisi lohipalat erikseen ja lisäisi sitten vasta joukkoon tai tarjoaisi erikseen, mutta näin viikolla laiskotti ottaa vielä kolmaskin kattila/pannu liedelle, joten kypsensin lohipalat kasvisten joukossa. Kannattaa paloitella munakoiso ja kesäkurpitsa suurehkoiksi paloiksi, etteivät mene mössöksi tai lyhentää sitten haudutusaikaa hieman. Kasvisversion ohjeen olen napannut jostain lehdestä.

445912.jpg

Ratatouille lohen kera

2 tl ruokaöljyä
1 iso sipuli
1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni munakoiso
1 punainen paprika
4 valkosipulinkynttä
2 tl kuivattua basilikaa
½ tl mustapippuria rouhittuna
1 tl suolaa
muutama kirsikkatomaatti
300 g pakastelohikuutioita
tuoretta persiljaa

Kuori ja lohko sipuli, leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso reiluiksi paloiksi. Viipaloi paprika ja kuoritut valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy padassa, lisää edellä mainitut kasvikset ja mausteet, sekoita ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia, lisää lohikuutiot, anna hautua edelleen noin 10 minuuttia, sekoittele varovasti välillä ja lisää tarvittaessa hieman lämpöä. Kun lohi on juuri ja juuri kypsää, lisää vielä puolitetut kirsikkatomaatit, kuumenna, tarkista maku, ripottele pinnalle runsaasti tuoretta persiljaa. Lisäksi vaikkapa keitettyjä perunoita.