Reilu pari vuotta sitten tein Valion kevytkerma-purkista löytyneellä kakkuohjeella muffinsseja. Nyt pyöräytin taikinan kakuksi pienin muutoksin: sokerina oli ruokokidesokeria, jauhoina hiivaleipäjauhoja ja Marianne-karkkirouhetta oli puoli pussia.

Mausteinen Marianne-kakku

3 kananmunaa
2½ dl ruokokidesokeria (tai tavallista)
200 g voita tai margariinia sulatettuna
2 dl kevytkermaa (10 %)
5½ dl hiivaleipäjauhoja (tai vaaleita vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
½ pussia Marianne-karkkirouhetta

Sekoita kananmunat ja sokeri. Lisää sulaan rasvaan kerma, yhdistä kaikki kuivat aineet. Sekoita kananmunaseokseen vuorotellen rasvaseosta ja kuivia aineita. Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista +175 asteessa noin 55 minuuttia (peitä tarvittaessa paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa). Silikonivuoassa (niin kuin minulla oli) kakku kypsyy noin 45 minuutissa, kokeile kypsyyttä tikulla.