Yksi kastike lasagnen tekoon, sopii minulle! Anjan blogista löytyi Tanjan hätäapu lasagne, näin sadepäivänä maistui mukavasti tuhdimpikin ruoka kuin hellesäällä. Koko lailla ohje on sama kuin Anjalla, paitsi että käytin 400 g jauhelihaa ja hieman enemmän ruokakermaa sekä mausteita. Lisäksi varhaiskaalia ja tomaattia, kaalikin on niin maukasta tähän vuodenaikaan, ettei edes mitään salaatinkastiketta kaipaa.

661030.jpg

Raejuustoinen lasagne   4 annosta

Kastike:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
400 g jauhelihaa (nauta 10 %)
1 pieni prk tomaattipyrettä
2½ dl ruokakermaa (7 %)
n. 2 tl aromisuolaa
2 rkl basilikaa
Santa Marian Chili Explosion -maustetta
mustapippuria
1 prk raejuustoa

Munamaito:
1 kananmuna
3 dl maitoa

lasagnelevyjä 9-12 kpl
juustoraastetta

Ruskista jauheliha, lisää pilkottu sipuli ja murskattu valkosipulinkynsi, kääntele hetken. Lisää tomaattipyre, ruokakerma ja mausteita. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia, ota pannu pois liedeltä ja lisää raejuusto, älä keitä enää, tarkista maku. Voitele uunivuoka, levitä pohjalle kastiketta, sitten lasagnelevyjä, kastiketta jne, päällimmäinen kerros kastiketta. Sekoita munamaito ja kaada hiljalleen lasagnelevyjen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa +200 asteessa noin 40 minuuttia.