sunnuntai, 22. lokakuu 2006
Saunaillan suolapalaa
Paahtoleipä-kananmuna-pekoni -kupit 12 kpl
12 paahtoleipäviipaletta
6 viipaletta pekonia
6-7 kananmunaa
juustoraastetta
suolaa
pippuria
rasvaa voiteluun
Voitele muffinssipellin kolot margariinilla. Leikkaa paahtoleipäviipaleista kuoret pois ohuelti. Voitele viipaleet, jos haluat. Paina viipaleet pellin koloihin voideltu puoli ylöspäin. Laita uuni kuumenemaan tässä vaiheessa +175 asteeseen. Paista pekoniviipaleet kuumalla pannulla rapeiksi, nosta talouspaperin päälle lautaselle jäähtymään ja valumaan. Pilko pekoniviipaleet pieniksi kuutioiksi. Riko kananmunat kulhoon ja riko rakenne kevyesti vatkaamalla. Esipaista leipäviipaleita uunissa noin 5 min. (+175 asteessa). Ota muffinssipelli uunista ja ripottele jokaisen kupin pohjalle pekonisilppua, kaada kananmunamassaa päälle niin, että kolot tulevat täyteen, ripsauta suolaa ja pippurirouhetta päälle ja jos haluat niin myös juustoraastetta. Paista uunissa edelleen +175 asteessa 15-20 minuuttia, että täyte hyytyy. Irrota varovasti esim. ruokalusikan avulla, lähtevät irti aika mukavasti pienellä avustuksella.
Pekoniluumut
kuivattuja luumuja
pekoniviipaleita
cocktailtikkuja
Leikkaa pekoniviipaleet ensin kahtia ja nämä vielä pitkittäin kahtia eli yhdestä viipaleesta saat kääreen neljään luumuun. Kääri sitten pekonit luumun ympärille ja paina cocktailtikku läpi. Nostele luumut uuninkestävään vuokaan/uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa +225 asteessa, kunnes pekoni näyttää kypsältä eli muutaman minuutin ajan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.