En erityisemmin pidä Runebergintortusta, joten meillä syödäänkin sitten tällaista torttua ;) Tuulomantorttu-nimitys on peräisin lapsuudenkodistani, jossa mokkapaloja useimmiten tehtiinkin vaaleapohjaisena. Toisissa ohjeissa päällysteeseen laitetaan vielä 2 tl vanilliinisokeria, itse en laita, koska minusta päällinen on makeaa muutenkin. Pohjan ohje on sama kuin tässä marjapiirakassa.

376436.jpg

Tuulomantorttu

Pohja:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
150 g sulatettua margariinia
2 tl vanilliinisokeria
3 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja

Päälle:
4 dl tomusokeria (n. 225 g)
2 rkl kaakaojauhetta (Van Houten tms.)
50 g sulatettua margariinia
n. 4 rkl vahvaa kahvijuomaa

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Sulata rasva, anna jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva, sekoita. Lisää jauhoseos siivilän läpi ja maito, sekoita tasaiseksi sähkövatkaimen pienimmällä nopeudella, mutta älä vispaa kovin pitkään, ainoastaan, että taikina on tasaista. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille (itse käytän 37 x 26 cm:n kokoista) ja paista uunin keskitasolla +200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Mittaa sillä välin päällysteen ainekset valmiiksi.

Anna jäähtyä hieman, sekoita päällysteen ainekset ja levitä pohjan päälle. Levittäminen käy helpoiten esim. isolla paistinlastalla. Ripottele kookoshiutaleita tai nonparelleja päälle, anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa vasta sitten annospaloiksi. Sopii hyvin pakastettavaksi. Jos joudut laittamaan palasia kerroksittain, laita kerrosten väliin esim. alumiinifoliota, etteivät tartu toisiinsa kiinni.