perjantai, 25. toukokuu 2007
Puolukka-basilika -kakku
Puolukka-basilika -kakku
Pohja:
1 dl rypsiöljyä
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
200 g puolukoita (säästä osa koristeluun)
Kuorrutus:
1 prk rahkaa (250 g)
1 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl limetinmehua
Koristeeksi:
puolukoita, basilikanlehtiä, limettiviipaleita tms.
Laita uuni lämpenemään +175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halk. n. 24 cm). Sekoita öljy ja sokeri sähkövatkaimella ja vatkaa seokseen kananmunat yksitellen. Lisää hienonnettu basilika ja jauho-leivinjauhe -seos. Säästä osa puolukoista koristeluun (noin ½ dl), kääntele loput puolukat taikinaan kohmeisina. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä hieman ja irrota vuoasta, siirrä tarjoiluvadille.
Siivilöi tomusokeri rahkan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta vanilliinisokerilla ja limetinmehulla. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Nosta hetkeksi jääkaappiin. Koristele ja tarjoa kahvin kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.