Samassa Yhteishyvän ruokaliitteessä viime vuoden kesältä, missä oli raparperihillokkeen ohje, oli näiden marinoitujen herkkusientenkin ohje ja "pakkohan" sitäkin oli kokeilla. Alkuperäinen ohje oli kymmenelle hengelle (600 g herkkusieniä), itse tein 200 grammasta herkkusieniä ja pienensin vastaavasti marinadin aineksien määrää noin kolmasosaan. Ohjeessa oli lisäksi ruohosipulia, jota minulla ei ollutkaan... Eli ruohosipulia tähän määrään noin ruokalusikallisen verran, tosiaan pikkaisen pliisuksi maku jäi ilman sitä.

642275.jpg

Marinoidut herkkusienet

200 g tuoreita herkkusieniä

Marinadi:
½ dl ruokaöljyä
10 kpl basilikanlehtiä
1½ tl juoksevaa hunajaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 pieni valkosipulinkynsi
1/3 tl suolaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria
1/3 tl sokeria
(1 rkl silputtua ruohosipulia)

Puhdista ja halkaise herkkusienet. Hienonna basilikanlehdet, leikkaa valkosipulinkynsi ihan pieniksi paloiksi. Sekoita marinadin ainekset, kätevimmin se käy pienessä kannellisessa lasipurkissa hölskyttämällä. Laita puolitetut herkkusienet kulhoon, kaada marinadi päälle ja sekoita varovasti. Anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja.