En ole kertaakaan ehtinyt katsomaan MTV3:n Mitä tänään syötäisiin -ohjelmaa, eikös se ole kuukauden verran pyörinyt ruudussa... Näitä pihvejä on Pirkan ohjelehtisen mukaan ollut tarjolla 17.9. Käytin puolukkahillon sijasta pelkkää puolukkasurvosta, jauhelihaa oli vähän vähemmän eli 400 gramman paketti ja sipulin käytin raakana. Minusta taikina oli aika haurasta, että suosittelen paistamaan uunissa, ettei tarvitse kääntää pihvejä (olisiko se 100 grammaa lisää jauhelihaa muuttanut asiaa). Lisäksi söimme lihaliemiperunoita, jotka pelastavat kiireisen kokin, ellei ehdi (tai viitsi...) tehdä kastiketta. Se joka haluaa syödä ilman kastiketta, nostelee perunapalat liemestä lautaselleen ja joka tarvitsee "kastiketta", voi ottaa lientä lisäksi =) Lisäksi parsakaalia ja tietysti puolukkasurvosta.

948046.jpg

Puolukkaiset jauhelihapihvit

400 g jauhelihaa (nauta 10 %)
3/4 dl kaurahiutaleita
1 rkl perunajauhoja
1 dl puolukkasurvosta
½ dl vettä
1-2 tl pippurisekoitusta
1 tl suolaa
1 sipuli silputtuna
1 kananmuna
½ dl hienonnettua persiljaa

Mittaa kaurahiutaleet ja perunajauho kulhoon, sekoita hyvin, että perunajauhoon ei jää kokkareita. Sekoita joukkoon puolukkasurvos, vesi, pippuri ja suola. Anna seoksen turvota noin 10 min. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Muotoile pihvejä ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa +225 asteessa noin 15 minuuttia.

Lihaliemiperunat

Kuori perunat ja lohko. Keitä lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsiksi (1 liemikuutio/5 dl vettä).