Reilu pari vuotta sitten tein Valion kevytkerma-purkista löytyneellä kakkuohjeella muffinsseja. Nyt pyöräytin taikinan kakuksi pienin muutoksin: sokerina oli ruokokidesokeria, jauhoina hiivaleipäjauhoja ja Marianne-karkkirouhetta oli puoli pussia.
Mausteinen Marianne-kakku
3 kananmunaa
2½ dl ruokokidesokeria (tai tavallista)
200 g voita tai margariinia sulatettuna
2 dl kevytkermaa (10 %)
5½ dl hiivaleipäjauhoja (tai vaaleita vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
½ pussia Marianne-karkkirouhetta
Sekoita kananmunat ja sokeri. Lisää sulaan rasvaan kerma, yhdistä kaikki kuivat aineet. Sekoita kananmunaseokseen vuorotellen rasvaseosta ja kuivia aineita. Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista +175 asteessa noin 55 minuuttia (peitä tarvittaessa paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa). Silikonivuoassa (niin kuin minulla oli) kakku kypsyy noin 45 minuutissa, kokeile kypsyyttä tikulla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.